Studie- en werkachtergrond

Studie- en werkachtergrond

Buiten mijn opleiding HBO-maatschappelijk werk en dienstverlening, met als specialisatie relatie- en gezinsgesprekken, heb ik verschillende opleidingen en trainingen in therapeutische, intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling gevolgd, waarvan de belangrijkste zijn de vierjarige therapie-opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie, de School for the Work van Byron Katie, de basistraining Emotionally Focused Therapy (Relatietherapie) en de training Emotional Freedom Techniques (een methode die ingezet wordt bij trauma, negatieve emoties en overtuigingen). Hiernaast volg ik elk jaar masterclasses, workshops of studiedagen over thema’s als trauma-behandeling, narcisme en vele andere relevante onderwerpen.

Ik heb ongeveer 30 jaar ervaring in het begeleiden van mensen, waarvan zeven jaar bij het Algemeen Maatschappelijk Werk. Hier werkte ik met cliënten met psycho-sociale problemen, relaties en groepen (assertiviteitstrainingen). Hiervoor werkte ik onder andere als groepsleider in een opvanghuis voor thuislozen, bij de Telefonische Hulp Dienst en bij Vluchtelingenwerk.

Vanaf 1996 werk ik in mijn eigen praktijk en vanaf 2001 full-time. Ik geef individuele begeleiding, relatiebegeleiding en supervisie aan de studenten van de Academie voor Counselling en Coaching, waaraan ik 4 jaar als trainer verbonden ben geweest. Ook heb ik een aantal jaren eigen trainingen en workshops gegeven.

Meld je aan

Ontvang nieuwe artikelen direct per mail als ze verschijnen.