Studie- en werkachtergrond

Studie- en werkachtergrond

Buiten mijn opleiding HBO-maatschappelijk werk en dienstverlening, met als specialisatie relatie- en gezinsgesprekken, heb ik verschillende opleidingen en trainingen in therapeutische, intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling gevolgd, waarvan de belangrijkste zijn de vierjarige therapie-opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie, de School for the Work van Byron Katie en de basistraining Emotionally Focused Therapy for Relationships. Hiernaast volg ik elk jaar masterclasses, workshops en studiedagen over thema’s als trauma-behandeling, narcisme en vele andere relevante onderwerpen.

Ik heb ongeveer 30 jaar ervaring in het begeleiden van mensen, waarvan zeven jaar bij het Algemeen Maatschappelijk Werk. Hier werkte ik met cliënten met psycho-sociale problemen, relaties en groepen (assertiviteitstrainingen). Hiervoor werkte ik onder andere als groepsleider in een opvanghuis voor thuislozen, bij de Telefonische Hulp Dienst en bij Vluchtelingenwerk.

Vanaf 1996 werk ik in mijn eigen praktijk en vanaf 2001 full-time. Ik geef individuele begeleiding, relatiebegeleiding en supervisie aan de studenten van de Academie voor Counselling en Coaching, waaraan ik 4 jaar als trainer verbonden ben geweest. Ook heb ik een aantal jaren eigen trainingen en workshops gegeven.

Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (nr. 30194827) en ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psycho-sociaal therapeuten en Agogen) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg), die zorgdraagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure van een klacht kun je informatie vinden op de website van de NVPA.  Zie https://nvpa.org/klacht-indienen?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspLT1g3zlUFV9IhA_HA-Ii0pad5a0jnGsCqU0GY1HcfV8ocmsPimTJhoCuYAQAvD_BwE

Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

Meld je aan

Ontvang nieuwe artikelen direct per mail als ze verschijnen.