Artikelen

Artikelen over psycho-sociale onderwerpen.

Trauma en Herstel - Liesbet Scager

Trauma en Herstel

Veel meer situaties zijn traumatisch voor ons dan de meesten van ons denken. We krijgen er vrijwel allemaal mee te maken. Wat is trauma eigenlijk en kun je ervan herstellen? Het antwoord is gelukkig ja. Lees hier verder als je wilt weten hoe.

Lees het hele artikel »

Je leven op een hoger plan brengen – deel 3 – vanuit een religieus perspectief

Dit laatste deel van het drieluik is een vervolg op deel 2 en brengt je in contact met een visie op de goddelijke dimensie van ons bestaan. Als deze visie de vonk van inspiratie en toewijding bij je doet ontvlammen, kunnen de diepe inzichten en praktische, bewezen toepasbaarheid van de hier beschreven methoden, je leven daadwerkelijk op een hoger plan brengen en zelfs genezingen tot stand brengen.

Lees het hele artikel »

Een narcist herkennen

Narcisten manipuleren, lozen hun negativiteit op hun prooi en beschadigen diens welzijn en positieve zelfbeeld. Narcisten zijn er veel, toch zijn ze moeilijk te herkennen, omdat dit bijna onzichtbaar gebeurt. Maar als je de kenmerken eenmaal herkent, zijn ze voorspelbaar en vormen ze voor jou geen gevaar meer.

Lees het hele artikel »

Omgaan met boosheid

Goed omgaan met boosheid kan veel schade voorkomen. Over soorten boosheid, hoe en wanneer het serieus te nemen en hoe met je eigen boosheid en die van de ander om te gaan, gaat dit artikel.

Lees het hele artikel »

Meld je aan

Ontvang nieuwe artikelen direct per mail als ze verschijnen.